Bestraft door het belasting systeem

Bestraft door het belasting systeem | Geld inzamelen
 
 

Mijn lieve buurman die kampt met een chronische ziekte en wajong uitkering ontvangt, heeft 2 jaar terug met alle optimisme en goede bedoeling de keus gemaakt om te werken bij het UWV. Na uitgebreid overleg met het UWV en veel rekenwerk omtrent zijn salaris, werd er beloofd dat hij niet in de problemen zou komen met de belasting.

Helaas is het anders verlopen. Na 6 maanden werk is hij gestopt, de belastingdienst vroeg eerst om 1200 euro terug. Nu 2 jaar verder willen ze nogmaals 1700 euro, omdat hij teveel verdient zou hebben in die periode. Ongeloof, omdat hij zodanig bij het UWV werkzaam is geweest!! 

Daarnaast valt hij buitenom de regeling voor een extraatje van de gemeente, wat voor wajongers jaarlijks 400 euro is voor o.a sport/internet/cultuur. 

Er wordt gekeken naar het 36 maandsinkomen voor deze regeling en dat is bij hem door  6 maanden werk te hoog geweest. 

Dit systeem straft goede welwillende burgers af!! Nu zit hij financieel in het nauw, omdat hij op het minimum leeft en de belastingdienst een voor hem torenhoge schuld oplegt.

Help mee om zijn schuld af te lossen en hem alsnog een steun in de rug te geven, omdat hij geprobeerd heeft niet meer afhankelijk te moeten zijn van een uitkering.

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 2.500,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.