Behoud Circus Freiwald!

Behoud Circus Freiwald! | Geld inzamelen
 
 

Financiële crisis door coronapandemie

Circus Freiwald kampt met grote financiële problemen waar het zelf allerminst debet aan is. Door de coronapandemie is het voor het circus al heel lang onmogelijk om voorstellingen te geven. De kosten voor voer voor de dieren, de dierenarts, onderhoud aan het wagenpark, de tenten, verzekeringen etc. en ook voor het eigen levensonderhoud lopen gewoon door, terwijl er geen inkomsten zijn. Er is een onkostenpost van duizenden euro's per maand.

Geen overheidssteun

Het is heel wrang dat er geen coronavergoedingen tegenover de torenhoge kosten staan. ‘Nederland’ zegt dat Circus Freiwald een Duits circus is en dus niet op steun hoeven te rekenen. De Duitse regering stelt zich op het standpunt dat de familie Freiwald in Nederland werkzaam is en dat ze daarom niet op steun hoeven te rekenen. Het resultaat? €0,00 Overheidssteun in bijna 2 jaar tijd.

Tijdelijk verblijf

Toen de coronapandemie uitbrak strandde het circus op een veldje in Beringe. Daar werd het circus na verloop van tijd door de gemeente 'weg gekeken'. Het is aan de goedheid van Paul en Wies Peters te danken dat het circus afgelopen week is verhuisd naar hun tijdelijke verblijfplek op het privé-erf van Paul en Wies in Kelpen-Oler. Niemand moet er toch aan denken dat een heel circus letterlijk op straat komt te staan? Gelukkig is dit probleem voor de komende tijd opgelost.

Alle hulp is welkom

Als Stichting Behoud Circus Freiwald zetten wij ons in om dit cultureel erfgoed te behouden. Dit circus mág niet verloren gaan! Donaties worden gebruikt om het circus financieel te ondersteunen door (een deel van) bovengenoemde kosten te dekken. Wij willen het circus door deze crisis heen helpen. Als ze straks weer mogen opstarten, kunnen ze weer hun eigen geld verdienen met de voorstellingen die ze eigenlijk al hun hele leven hebben gegeven.

Helpt u mee?

Elke bijdrage voor Circus Freiwald is welkom en wordt zéér gewaardeerd. Door uw donatie helpt u mee aan het voortbestaan en de wederopbouw van dit circus. Namens de Familie Freiwald ontzettend bedankt!

Meer weten over (de mensen achter) Stichting Behoud Circus Freiwald? Check onze website: www.behoudcircusfreiwald.nlEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
23 donaties
€ 1.410,00