Begrafenis Mohmmed Salim Salha | Geld inzamelen
 
 

Begrafenis Mohmmed Salim Salha

Help mee om onze jonge broeder van 17 te begraven.

Asalaam aleikoem,
Gisteren avond heeft ons het verdrietige nieuws bereikt dat onze jonge broeder van 17 jaar door een tragisch ongeval om het leven is gekomen. De ouders van deze jongen zijn nog niet zo lang vanuit Syrie in Nederland. Vandaar dat ze nog geen uitvaartverzekering hebben.

Icm met o.a. familie, Amanah uitvaartzorg, de school van de jongen en moskee Al- Mouadihin in Ede is besloten om deze doneer actie op te zetten.

Er is gekozen voor een graf op de Islamitische prive begegraafplaats in Almere. Hier word je direct voor onbepaalde tijd begraven en hoeft niet meer te verlengen en word je ook niet meer opgegraven. Dit lijkt ons de beste oplossing omdat de familie maar een tijdelijke verblijfstatus heeft en een graf met verlening dan geen optie is. Een graf in Almere kost € 8500. Omdat de jongen overleden is door een tragisch ongeval is de politie er bij geweest en een GGD arts. Dit laatste heeft er dan voor gezorgd dat er nog een rekening van € 290 bij gekomen is zodat het totaal bedrag op € 8790 ligt.

Wij doen een oproep aan de Islamitische gemeenschap in Nederland om de familie te helpen om de uitvaartkosten te dekken zodat zij hun zoon kunnen begraven.
De jongen zal as maandag 25 maart om 12:00 begraven worden en salaat Djanzah heeft plaatsgevonden op zaterdag 23 maart na salaat dohr in moskee Al- Mouadihin in Ede.

Wij zamelen dit bedrag in via deze site omdat wij graag transparant willen blijven naar de donateurs toe.

“Wanneer de mens sterft, houden zijn daden op, behalve drie: een doorlopende liefdadigheid, kennis waar anderen profijt van hebben of een oprechte zoon (of dochter) die smeekbeden voor hem verricht.”
Deze hadith werd overgeleverd van de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) door Abu Hurayrah (moge Allah tevreden met hem zijn) en staat vermeld in Sahih Muslim.

Het regelen van de Janazah is een fard kiffayah ( gemeenschapelijke verplichting) voor de Moslims.
 
Wij hopen het bedrag zo snel mogelijk bij elkaar te hebben.

Voor meer informatie over deze inzameling kunt u bellen of mailen.

06-24742971 ( 09:00 - 19:00)
[email protected]
www.amanahuitvaart.nl

Islamitische uitvaartzorg Amanah
wezerdreef 11
3562BC, Utrecht

islamitische uitvaartzorg Amanah
23-03-2019

Alhamdoelilah het doel is behaald en dit in minder dan 8 uur tijd!!
Soubhana’Allah. Wij hadden niet kunnen bedenken dat dit zo snel bijeen zou zijn. Maar Alhamdoelilah is dit toch gelukt.

De familie kan maandag dankzij alle donateurs ( en dit zijn 498 donateurs, masha’Allah geweest) hun geliefde zoon begraven.

Onze dank gaat uit naar alle donateurs en naar de gene die deze actie hebben helpen te verspreiden en degene die de jongen en zijn familie hebben meegenomen in hun smeekbedes. Moge Allah iedereen belonen. Ameen.

Er zijn ook heel veel donaties van niet moslims binnen gekomen voor deze jongen. Dit doet de familie en ons heel veel goed ❤️
Samen zijn wij een!

Wij zullen iedereen op de hoogte houden van de begrafenis.

Wij willen iedereen vragen om mede te delen dat het behaalde bedrag binnen is.

Islamitische Uitvaartzorg Amanah


 

Laat een reactie achter

635 donaties
€ 12.313,00
Doel: € 8.790,00
140%