Asbest vrije daken | Geld inzamelen
 
 

Asbest vrije daken

2024 moeten alle asbest daken verwijderd

De overheid wil dat in 2024 alle asbestdaken zijn verwijderd.

In de jaren 70 werd asbest gepromoot als een geweldig materiaal voor gebruik in onder andere de bouw. Veel boeren schuren maar ook leien daken zijn in die tijd van asbesthoudend materiaal gemaakt.

In de buurt waar ik ben opgegroeid bestonden de daken ook uit asbesthoudende leien. Dit materiaal is op veel huizen nog aanwezig. Omdat veel huizen in bezit zijn van oudere mensen met een aow is het voor hen onmogelijk dit nog voor elkaar te krijgen, aangezien de subsidie van de overheid minimaal is. Het huis van mijn ouders, waar deze actie met name voor bedoeld is, kost ongeveer €25000 euro om asbest vrij te maken. Aangezien het dak groter dan 35M2 is mag dit niet door een particulier gedaan worden, maar moet een professioneel bedrijf dit doen.

Als voorbeeld neem ik mijn ouders, zij worden dit jaar beide 77 jaar. Een extra hypotheek zal hen niet worden gegeven. €25000 euro hebben ze niet op hun spaarrekening en als ze niet binnen 7 jaar verhuizen kan de gemeente hen een boete opleggen, als het dak niet op tijd vernieuwd is.

 

Ik wil hen graag helpen alsnog hun huis asbestvrij te krijgen en daarmee ook de omliggende huizen. Dit is goed voor het milieu, de gezondheid van de omliggende bewoners en daarmee ook die van mijn ouders, zodat ze nog jaren van hun huis kunnen genieten.

Om voor het geld in aanmerking te komen, stel ik als voorwaarde dat bij verkoop van het huis, minimaal de helft van het geld besteed aan het dak door deze actie,  aan een goed doel moeten worden besteed en dat gelijk van de gelegenheid gebruik wordt gemaakt zonnepanelen op het dak te monteren, zodat het milieu hier ook nog baat bij heeft.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/asbest/inhoud/verbod-op-asbestdaken

Met deze actie wil ik 10 daken kunnen bekostigen of een bijdrage leveren aan het vervangen van de daken. Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.