Anne Because We Carry Team 247

Anne Because We Carry Team 247 | Geld inzamelen
 
 
Vluchtelingen helpen op Lesbos! Team 247

Lieve allemaal,

In februari heb ik mij aangemeld om van 5 tot en met 12 juli vrijwilligerswerk te doen in Lesbos om daar mensen op de vlucht te helpen. Dit gaat via de organisatie Because We Carry. Wekelijks ontvangt Because We Carry een sterk team van 7 mensen uit de hele wereld die onmacht omzetten in daadkracht. In deze week stroopt dit team de mouwen op om verschil te maken voor de 1200+ moeders, vaders en kinderen die gevlucht zijn voor oorlog en conflict en die tijdelijk op Campus Kara Tepe in Lesbos leven.

Naast het uitdelen van het broodnodige als eten, tenten en droge kleren, proberen de teams van BWC ook een glimlach, respect en wat hoop te brengen. De organisatie houdt van daadkrachtige naastenliefde en hun motto is dan ook #‎nietlullenmaarpoetsen. Om de hulp zo relevant en efficiënt mogelijk te laten zijn, bepalen ze ter plekke waar het meeste behoefte aan is. Voor hun handen-uit-de-mouwen-werk hebben ze goedkeuring van de UNHCR en werken ze dagelijks intensief samen met andere hulporganisaties, zoals o.a. Movement On The Ground en The Giving Food Truck. De teams van vrijwilligers zorgen voor hun eigen sponsoring; elke gedoneerde euro komt zo rechtstreeks bij zijn doel terecht.

Sommige van jullie zullen mij voor gek verklaren dat ik tijdens deze coronacrisis overweeg naar Lesbos te gaan. Sinds begin maart heeft de organisatie vanwege het coronavirus al geen nieuwe vrijwilligers meer toegelaten. Er is afgesproken dat er tot halverwege juni geen vrijwilligers meer naar het eiland toekomen. Begin juni zal meer duidelijk worden gemaakt over vrijwilligers die na deze periode zouden komen. Dit is ook op mijn avontuur van toepassing. Als de situatie niet veilig is of niet verantwoord genoeg, dan zullen wij niet gaan. We zullen dan besluiten om op een ander moment te gaan. Vooralsnog staat ons team er positief in en hopen wij begin juli op Lesbos te kunnen helpen.

Het is mijn doel om in totaal €3000 bij elkaar te verzamelen. Dit bedrag bestaat uit een deel van het weekbudget dat wij verzamelen en voor een deel van de onkosten die ik maak voor de reis. Ik ben mij er volledig van bewust dat dit een ambitieus doel is. Elke euro is meegenomen en ik denk liever in kansen dan in beperkingen. Nu is mijn vraag aan jullie, of jullie zouden willen helpen op die 3000 euro bij elkaar te sprokkelen. Ik zou jullie hier ontzettend dankbaar voor zijn en alle kleine beetjes helpen!


Zouden jullie het leuk vinden om wat meer te lezen over Because We Carry? Bekijk dan deze links:
https://www.becausewecarry.org Dit is de website van de organisatie.
https://www.youtube.com/watch?v=d3jbQ-WYzZM In dit filmpje wordt heel goed weergegeven wat de organisatie doet op Lesbos.

Jullie kunnen ook een kijkje nemen op de volgende pagina’s:
Facebook: https://www.facebook.com/Becausewecarry/
Instagram:  https://www.instagram.com/because_we_carry/

Heel erg bedankt en veel liefs,

Anne VermeulenEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 3.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.