Angela's hope 4 life in NYC | Geld inzamelen
 
 

Angela's hope 4 life in NYC

Door een nieuwe leverpomp kan Angela langer bij haar gezin blijven.

Hallo allemaal,

 

Angela is een jonge, energieke vrouw van 44 jaar. Moeder van 3 kinderen (Maybritt van 19, Jelmer van 16 en Ilja is met haar 14 jaar de jongste) en getrouwd met Jeff. Net als iedere moeder is haar grootste wens haar kinderen te zien opgroeien, te zien  waar ze terecht komen en met wie ze hun leven gaan delen, maar . . .

 

Angela heeft in november 2015 te horen gekregen dat ze darmkanker heeft met uitzaaiingen naar haar lever.

Binnen een week lag ze op de operatietafel waar de tumor uit haar darm is verwijderd en een tijdelijke stoma is geplaatst. Twee weken na de ingreep begon de strijd om met chemo-kuur de tumoren in haar lever te verkleinen met als doel deze operatief te verwijderen.

Al snel kreeg ze te horen dat alle behandelingen die ze ondergaat niet het gewenste resultaat gaan opleveren en de behandeling gefocust zal worden op verlenging van haar leven, genezing is niet mogelijk.

Chemo na chemo volgt met wisselend resultaat en de doktor zijn eigenlijk verbaast over de vechtlust die Angela laat zien, de “levensverwachtingen” zijn immers niet zo positief maar de wilskracht die ze laat zien is een voorbeeld voor velen!!

Medio februari van dit jaar gaat haar toestand plots hard achteruit en de behandeling wordt geïntensiveerd maar kan niet eindeloos doorgaan.

 

Ontbijtjournaal op 21 april brengt een nieuwe behandelmethode in het licht voor haar, Dr. Groot Koerkamp van het Erasmus MC gaat een studie starten in Nederland met een soort ingebouwde chemo pomp die operatief op de lever geplaatst wordt, chemo kan zo direct in de lever gebracht worden en de rest van het lichaam lijdt dan niet onder de chemo, bijwerkingen zijn minimaal. Deze techniek bestaat als bijna 20 jaar in de USA maar in de pomp wordt gebruik gemaakt van freon gas, een schadelijk gas wat binnen de EU niet gebruikt mag worden. De resultaten van deze methode zijn op zijn zachts gezegd spectaculair te noemen, levensverwachtingen schieten met jaren omhoog en zelf genezing is een  aantal keer geconstateerd. Zoals als gezegd, binnen de EU mag deze pomp niet gebruikt/geplaatst worden en in studie verband is nu Dr. Groot Koerkamp begonnen met een ander gas wat wel gebruikt zou mogen worden, helaas zit deze studie vol en kan Angela niet aansluiten hierbij. De volgende studie start pas over 7-8 maanden maar die tijd heeft Angela niet dus daarom deze noodkreet,

 

In New York is het MKSCC (Memorial Sloan Kettering Cancer Center) gevestigd en daar is Dr Peter Kingham specialist en pionier op het gebiedt van het plaatsen van de pomp, jaarlijks plaatsen ze er ongeveer 300 en daarmee hebben ze voldoende ervaring. In de USA mag de pomp dus gewoon geplaatst worden maar onze verzekeraar ONVZ dekt deze behandeling niet en moet we de ingreep dus zelf bekostigen en daar zoeken we hulp bij.

De kosten voor deze behandeling komen ongeveer op € 150.000,- en wij hopen via deze crowdfunding een flinke bijdrage te kunnen leveren aan deze enorme kosten voor Angela.

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

716 donaties
€ 27.026,00
Doel: € 150.000,00
18%

Deze actie is gesloten.