Andrea goes Africa | Geld inzamelen
 
 

Andrea goes Africa

Draag je steentje bij voor mijn vrijwilligerswerk in Ghana

Lieve allemaal,

1 maart vertrek ik naar Ghana, om daar voor 2 maanden vrijwilligerswerk te gaan doen. Dit ga ik doen met de organisatie Vrijwillig Wereldwijd. Ik ga daar drie hele gave projecten ondersteunen. Namelijk op een school, in een kliniek en in een opvanghuis voor tienermoeders.

Om dit vrijwilligerswerk naar Ghana te kunnen realiseren is er een bedrag nodig van 1500 euro. Met dit bedrag kan ik de projecten ondersteunen, de reis betalen en het verblijf. Het zou super tof zijn als jullie daar een steentje aan bij zouden willen dragen. 

Helaas is er veel armoede in Ghana. Volgens het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties leeft circa 28,5% van de bevolking onder de armoedegrens. Dit houdt in dat iemand niet kan voorzien in de basisbehoeften als kleding, schoon drinkwater, goede huisvesting en voldoende voedsel. Het basisonderwijs in Ghana is gratis, echter kunnen veel kinderen niet naar school omdat hun ouders geen geld hebben voor een schooluniform en lesboeken. Daarnaast worden veel kinderen vroegtijdig van school gehaald omdat ze hun ouders moeten helpen met het verdienen van extra inkomen.

Vrijwilligers zijn dus hard nodig in Ghana! En door middel van vrijwilligerswerk help ik niet alleen mee op een project, maar leer ik ook nog een andere cultuur kennen.

Voor nog meer informatie, kijk dan even op deze link: https://www.vrijwilligwereldwijd.nl/.

Bij het project Ghana vind je ook meer informatie over de projecten die ik ga doen. Bekijk ook het Youtube filmpje, dan krijg je een goed beeld van wat ik precies ga doen.

 

Alvast hartelijk dank voor jullie bijdrage. Dit wordt erg gewaardeerd!

 

Groetjes Andrea van Dijkhuizen

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

 

Laat een reactie achter

14 donaties
€ 370,00
Doel: € 1.500,00
24%

Deze actie is gesloten.