Afgedankt, maar niet opgegeven...

Afgedankt, maar niet opgegeven... | Geld inzamelen
 
 
De bende van ellende...zij verdienen zoveel meer

In de loop der jaren heeft onze vriend Bram de zorg op zich genomen van hondjes die eigenlijk door andere zijn afgedankt wegens een medische aandoening of desinteresse voor het hondje. Wij kennen hem goed, een dierenliefhebber in hart en nieren, hij overlaad ze met liefde en is op en top een zorgzame dierenvriend. Voor hem vragen wij het volgende. Er zijn momenteel vier zorgenkindjes, zoals hij altijd zegt. Amy, Petit, Bincky en Levi. Uit ervaring weten wij dat hij het financieel niets uitmaakt, al moest hij daar voor een persoonlijke lening voor opnemen. Helaas is er een grens. Verleden jaar is hij een jong puppy Bibi verloren en dit jaar zijn grote vriend Bobo. Laatste had een lange ziektegeschiedenis die hij uiteindelijk in de strijd verloor. Het heeft hem duizenden euro’s gekost. Hij heeft ze laten cremeren en in een urn thuis gebracht. Per hondje geef ik uitleg omtrent de omstandigheid en aandoening.

Amy:

Een teefje van inmiddels zes jaar oud. Onze vriend Bram heeft haar weggehaald bij een studente, waar Amy zes maanden lang opgesloten heeft gezeten in een bench. Toen hij haar vond was ze in slechte conditie, helemaal verstijfd door te weinig lichaamsbeweging, niet zindelijk en totaal vervreemd van alles. Met heel veel geduld heeft hij haar opnieuw gesocialiseerd. Helaas heeft Amy in de loop der jaren een Patella Luxatie ontwikkeld en heupdysplasie aan beiden heupen, zij dreigt hierdoor niet meer te kunnen lopen, het gaat zienderogen achteruit. Een gemiddelde operatie kost ongeveer €1850,- per heup, maar zij moet nog veel meer ondergaan. Op dit moment leeft ze op pijnstilling. Ze heeft nog hopelijk vele jaren te gaan. We zouden zo graag zien dat ze niet meer steeds in het wandelwagentje hoeft en normaal kan lopen en spelen. Amy heeft een nare gewoonte ontwikkeld, ze bijt haar beentjes kapot omdat ze pijn heeft, die zorg is er ook nog bij gekomen.

Petit:

Bram heeft hem gered uit de handen van een Poolse handelaar. Hij was onderdeel van een transport van 127 hondjes, waarvan meer dan de helft het niet hebben overleefd. Het transport uit Polen met een oude bestelbus, zonder eten en drinken, 10,5 uur ellende. De gemiddelde pup in de bus was tussen de 3 en 6 weken. De hondjes die het niet overleefd hebben werden gedumpt in de bossen bij Apeldoorn. Bram heeft Petit die slechts 3 weken oud was, ondervoed en in zeer slechte conditie, handmatig groot gebracht. Tubes Nutrigel, Nutrionmelk en krachtvoer en met heel veel zorg en aandacht heeft Petit het overleefd en uitgegroeid tot een jong hondje. Helaas werd bij zijn eerste levensjaar aan beiden beentjes Patella Luxatie ontdekt en een slecht ontwikkelde heup rechts. Petit is inmiddels 2,5 jaar oud. Hij heeft nog een heel leven voor zich, maar dan moet hij wel pijnvrij zijn. Bij het minste geringste schieten zijn knietjes uit de kom en dat geeft heel veel pijn. Zelfs als de andere met hem willen spelen, bijt hij ze snauwend toe. Petit heeft pijn en dat merk je aan alles. Momenteel leeft hij op pijnstilling en is nog licht ondervoed met als oorzaak pijn. De operatiekosten van Petit zijn geschat op €2500,- met revalidatie en fysiotherapie.

Bincky:

Bincky werd afgedankt wegens zijn “”Mongolische uiterlijk”. Het klinkt beladen, maar is echt zo. Het was een zeer drukke pup met een duidelijke ontembaar gedrag. Met Bincky moest veel geduld van de plank worden gehaald, luisteren was niet aan de orde, hij deed het gewoon niet. Als pup zijnde al, ontwikkelde hij bijtgedrag als je hem waarschuwde of corrigeerde. Bram heeft daar heel veel tijd en liefde in gestoken, steeds opnieuw bij hem genomen en ondanks zijn baldadige daden, gekoesterd met liefde en met veel geduld opgevoed. Bincky is inmiddels 1,5 jaar oud en het geduld van Bram werd beloond. Bincky groeide op met Bibi die uit hetzelfde nest kwam, ook afgedankt. Helaas kwam zij door een noodlottig ongeval, verleden jaar om het leven. Bincky heeft hierdoor verlatingsangst door ontwikkeld. Immers zijn zusje was dag en nacht bij hem, hij speelde en sliep met haar. De komst van Levi heeft dit gecompenseerd. Jammer genoeg werd ook bij Bincky een Patella Luxatie ontdekt aan zijn rechterbeentje. Nu hij wat ouder wordt schiet tijdens het spelen zijn knietje wel eens uit de kom. Het is belangrijk om de naastgelegen spieren te trainen, dus Bram is veel op het strand met de hondjes te vinden. In het zand lopen en spelen is een goede manier om de spieren te ontwikkelen. Bij alle drie heeft de Dierenarts helaas moeten vaststellen dat een operatie noodzakelijk is. Naar mate ze ouder worden, wordt de aandoening groter. Kosten voor een operatie zijn gemiddeld tussen de €1000,- a €1500,-

Levi:

Dat geluk niet vanzelfsprekend is blijkt wel uit het verhaal van Levi. Ook als pup gekomen, maar met een complexe aandoening van het kaakgedeelte en ingegroeide teeltballen. Levi is nog steeds mager, hij heeft geen goede kauwfunctie, dat ligt aan het feit dat zijn onderkaak ten opzichten van de bovenkaak niet is meegegroeid. Hij ontwikkelde dubbele ondertanden en kon niet goed eten. Dus alles fijn snijden en het eten prakken. Op zijn manier red hij het wel, al stikt hij bijna gauw in alles. Een kaakcorrectie is een goede optie, in vergelijking met een kleine onderbeet of overbeet, is zijn kaakafwijking te groot. Als hij kauwt op zijn manier, beschadigen zijn ondertandjes wondjes aan de bovenkaak, omdat deze niet goed sluiten. Het probleem kan verholpen worden door de bovenkaak in te korten. Kosten gemiddeld: € 1500,- Daarnaast zal een andere operatie er voor moeten zorgen dat de teeltballen die zijn genesteld in de buikwand te verwijderen. 

 

Naast deze hondjes heeft Bram gelukkig nog wat “gezonde” hondjes in de roedel. Deamy, Kayla en Lucky. Als er één persoon zich inzet voor deze hondjes, dan is hij het wel. Hij doet het uit liefde voor deze hondjes, ze zijn ook allemaal verzot op hem. Een zware taak, wij als vrienden zien dit, hij is de hele dag met de “bende van ellende”in de touw. Die naam is ontstaan doordat een vriend van ons dit steeds herhaalde als Bram weer eens voor de zoveelste keer van de dierenarts thuis kwam. Natuurlijk zijn wij als vrienden als eerste gestart met een donatie aan hem, voor zijn hondjes die hij opvangt en werkelijk een goed leven wil geven. Maar als wij zien hoe Amy afhankelijk wordt van dragen of een wandelwagen, doet ons dat veel verdriet. Alstublieft help deze hondjes weer dartels te worden, verhelp hun beperkingen door een kleine bijdrage. Hoewel hij al die jaren alles zelf heeft bekostigd, zelfs door leningen aan te gaan is de maat vol, financieel is het niet haalbaar meer voor een eenpersoonshuishouden. Help Bram en zijn “bende van ellende”.

Namens al zijn vrienden,

Clio Blommers. Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 12.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.