opstarten vossenopvang!

opstarten vossenopvang! | Geld inzamelen
 
 
Opvang voor vossen in de breedste zin van het woord

De aftrap is gemaakt!

We zijn begonnen met het opruimen van onze locatie en we zijn bijna klaar om te werken aan de elektriciteit en de bouw van de eerste verblijven!

Maar we kunnen niet alles zelf doen, ook niet met blote handen, dus zullen we ook machines moeten huren, nieuwe bedrading en apparatuur kopen om de eerste verblijven te maken.

Daar kunnen we je donatie heel erg goed voor gebruiken! elke bijdrage is welkom en elk beetje helpt! helpen bij het opruimen en maken van verblijven is ook van harte welkom!

En natuurlijk houden we jullie op de hoogte van waar we je geld aan uitgeven, dit is te volgen op de pagina van de fundraising en op de pagina van Hazel.

Ik zal updates en video's plaatsen van wat er gedaan wordt

Vossen kunnen bijna wereldwijd worden bejaagd, jagers slachten ze op brute wijze af, jagen op ze en vangen ze met verschillende martel werktuigen, en jagen op ze met honden.

Onder de naam "natuur beheer" maar ook "gewoon" voor de sport! Waar het natuur beheer ook bewezen zinloos is gebleken!

In gevangenschap worden ze alleen voor hun vacht bewaard en worden ze hier ook niet in gespaard. Ze worden in draadkooien gehouden waar ze niet goed kunnen bewegen. Ze hebben een zeer gestrest leven dat eindelijk wordt afgesloten door middel van een anale electrocutatie.

Na het lezen van deze informatie, zal het je waarschijnlijk niet verbazen dat er in nood bijna geen opvang is voor deze dieren.

In feite is het niet eens mogelijk om een vossenopvang in Nederland te starten!

Bij de wet is het verplicht om een dier in nood te helpen of hulp te regelen, hoe zit dat dan?

Je mag niet een gewonde vos niet negeren, maar je mag hem ook niet onder je houde nemen, het dier moet zo snel mogelijk naar een opvang.

Helaas zijn er geen vossenopvangcentra's in Nederland

Dieren die niet terug kunnen keren naar de natuur moeten altijd afgemaakt worden en dieren die opnieuw kunnen worden vrijgelaten, kunnen dat alleen doen in jachtgebieden

De meeste opvangcentrums, die vaak overvol zijn, zullen "hun tijd niet verspillen" aan een vos.

En dan zijn er vossen die, vaak met de beste bedoelingen, als huisdieren worden gehouden. Helaas eindigt het meestal als een enorme teleurstelling, waarbij de vos vaak last heeft van de gevolgen omdat er ook geen opvang beschikbaar is voor deze dieren.

Vossen zijn ontzettend leuk, blij, mooi en lief maar niet geschikt als huisdier.

Om met vossen te kunnen leven moet je niet veel waarde aan je spullen hechten.

je nachtrust zou niet heilig voor je moeten zijn, je zou hun geur moeten kunnen waarderen en accepteren dat vossen altijd het laatste woord hebben!

Vossen zijn erg vocale, om niet te zeggen lawaaierige dieren

En ja... ik ben een van de weinige mensen die aan deze eisen voldoet. in feite zou ik nooit meer zonder vossen willen leven!

Ik heb nu veel geleerd over dit prachtige dier.

Ik ben zelfs een maand naar Amerika geweest, waar ik als vrijwilliger werkte bij een Fox Rescue!

Daar kwam het idee om zelf een opvang te beginnen en mijn leven te wijden aan dieren die het zo hard nodig hebben.

Nu heb ik geluk dat mijn ouders een huis hebben met bijna een hectare land, hier is ook een oude boerderij en een bakstenen schuur van 600 vierkante meter.

En... mijn ouders hebben ook een warm hart voor de vos en nog meer voor mij

Door mij de boerderij, de schuur en de helft van het land te doneren, is het begin van mijn droom uitgekomen!!

Het begin... in de juiste zin van het woord. Omdat om een legale opvang te kunnen starten , moeten de juiste papieren en vergunning worden aangevraagd, en het is zeer fijn dat ons huis aan de Duitse kant van de grens staat en dat we in ieder geval de mogelijkheid kunnen creëren om legaal vossen op te kunnen vangen

Daarnaast moeten er diverse accommodaties gebouwd worden. Naast quarantaine kamer en behandelings kamer. Maar ook vang kooien, vangstokken, medicijnen, eten en speelgoed moet betaald worden. en dan hebben we het niet eens over de verwachte kosten van de dierenarts.

Ik sta echt op de bodem van een groot avontuur en daar heb ik hulp bij nodig, veel hulp!

Maar als ik ga slapen en in de mooie ogen van Hazel kijk, de prachitge vos die alles begon, weet ik zeker dat het gaat lukken, en als Spotty, mijn eerste opvangvos mijn hand likt, verdwijnt alle twijfel!

Ze zijn mijn alles, de meest speciale vrienden die ik heb!

Hazel en Spotty... dit zijn de vossen waar ik mee leef

Ondertussen heb ik tijdelijk een paar vossen kunnen opvangen en er een paar groot kunnen brengen met de fles.

Voor de duidelijkheid: in alle gevallen ging dit niet over de wilde vos, al deze vossen vinden hun oorsporng in de bontidustrie, en kunnen legaal worden gehouden met de juiste papieren.

Mijn wens is om een veilige en, indien nodig, permanente opvang te bieden voor beide, de wilde vos en de "tamme" variant, maar ik kan dit niet alleen

Naast het vragen om een donatie, doe ik natuurlijk ook mijn best om zoveel mogelijk geld in te zamelen

Naast dat ik een dierenvriend ben, ben ik ook fotograaf. Voor 50 euro wil ik u graag bezoeken om (u en) uw huisdier te fotograferen

Hiermee ontvang je maar liefst 10 na bewerkte fotos op hoge resolutie waarmee je de vrijheid krijgt om te doen wat je wilt.
Dit is exclusief reiskosten

Bedankt voor alles!

Groetjes! , BruceEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
28 donaties
€ 558,00