Actie voor KWF en R.M.D. R'dam_We Support Together

Actie voor KWF en R.M.D. R'dam_We Support Together | Geld inzamelen
 
 

In 2013 is onze oudste zoon geboren in het Sophia Rotterdam na 26 weken zwangerschap. Gedurende de 7,5 weken dat hij op de IC en High Care verbleef hebben wij tijdelijk “gewoond” in het Ronald McDonald huis Sophia Rotterdam wat zich pal naast het Sophia kinderziekenhuis bevind.

Mark: “Voor ouders is verblijf in een Ronald McDonald huis onbeschrijfelijk prettig. Elk moment, elke dag is spannend en het liefst wil je 24/7 bij je (in ons geval) pas geboren kindje zijn. Even terugtrekken op je kamer, familie en vrienden ontvangen in de gezamenlijke woonkamer / keuken in het huis en midden in de nacht nog even in het Sophia bij hem gaan kijken. Allemaal zaken welke we heel anders hadden beleefd, als we hiervoor op- en neer hadden moeten rijden naar- en vanuit huis. Zeker toen hij vanuit het Sophia overging naar het Amphia in Breda voor 6,5 week (wat qua afstand van huis voor ons vrijwel gelijk was), ervaarde wij dat het reizen enorm intensief was en we ook echt moesten gaan plannen. Tot op de dag van vandaag zijn we dan ook nog steeds erg dankbaar dat de mogelijkheid er was om in het Ronald McDonald huis te verblijven.”

De warmte die er heerst in het huis ondanks de uiteenlopende redenen waarom ouders in het huis verblijven, de altijd behulpzame- en aardige vrijwilligers. Allemaal herinneringen welke wij niet zullen vergeten.

Nadat het met de gezondheid- en ontwikkelingen van Jens redelijk op de rit was, hadden wij al eens het idee geopperd om iets terug te doen voor het Ronald McDonald Kinderfonds. In 2018 kwam hierbij het ziek worden van Kimberly, wat de drive nog groter maakte om ons in te zetten voor twee goede doelen; het Ronald McDonald kinderfonds en het KWF.

Kimberly: “in de zomer van 2018 werd ik ziek en kreeg de diagnose borstkanker. Operaties en vele behandelingen volgde. Inmiddels ben ik bezig met de laatste vorm van therapie en hoop deze over een aantal jaar te mogen afronden. Het gaat nu goed met me en ben enorm dankbaar dat ik behandeld kon worden.” 

Met deze ervaringen in onze rugzak werd onze motivatie om iets terug te doen voor de goede doelen dus nog groter en daarom zijn we het initiatief We Support Together gestart. Met het gezin, vrienden en op allerlei manieren gaan we geld inzamelen voor deze doelen. Wij krijgen er veel positieve energie van om de diverse dingen rondom het initiatief te regelen / organiseren en hopen dit enthousiasme dan ook over te dragen naar anderen. We hopen ook dat het COVID-19 virus niet teveel roet in het eten blijft gooien m.b.t. het organiseren van acties e.d., maar daar hebben we zelf helaas geen grip op.

Mocht je tips- of een idee hebben om ons initiatief bij te staan / te steunen, neem dan contact met ons op via het contact formulier op onze website: www.wesupporttogether.nl 

Met enthousiaste groet,

Mark, Kimberly, Jens & Timo van Rijsbergen

Fam. van Rijsbergen
12-02-2022

Wow!

Via onze website delen we regelmatig nieuwtjes over onze acties en bijvoorbeeld over onze nieuwe "supporters". Het is enorm fijn te ervaren dat ons initiatief wordt gedragen en er al veel donaties zijn mogen ontvangen 🙏. Hiervan krijgen we nog meer energie om ons in te blijven zetten en de diverse acties op te starten.

Bedankt hiervoor!!!


122 donaties
€ 12.533,00

Deze actie is gesloten.