Actie hulphond | Geld inzamelen
 
 

Actie hulphond

Het aanschaffen en opleiden van een hulphond kost veel geld.

Jongeren met autisme kunnen vaak onzeker en angstig zijn en het moelijk vinden om sociale contacten te leggen. Een hulphond kan hen daarbij helpen.

De hulphond kan rust, stabiliteit en veiligheid bieden op spannende momenten. De hulphond kan specifiek worden getraind om onder andere actief de-escalerend op te treden bij angsten.

Hulphond is maatwerk

Een hulphond ASS is maatwerk. Hetgeen de hulphond aangeleerd krijgt hangt helemaal af van wat de jongere met autisme nodig heeft en dat zal onder andere gericht zijn op: het bevorderen van de communicatie en interactie met anderen; het hebben van een ontspannend effect; het bieden van structuur; het stimuleert tot het ondernemen van activiteiten (bijvoorbeeld als beweging); leveren van een positieve bijdrage aan het bevorderen van het welzijn op het sociale en emotionele vlak.

Aanschaf en opleiding

De aanschaf en opleiding van een hulphond op maat kost 19500,- euro. De hulphond volgt een opleiding van twee jaar en wordt daarna jaarlijks "bijgeschoold". Zo kan de hond worden erkend als officiele hulphond. De hulphond kan daardoor ook komen op plaatsen waar een hond niet is toegestaan. De hulphond kan de jongere met autisme zo in alle situaties die hij tegenkomt bijstaan.

Actie hulphond

De kosten voor de aanschaf en opleiding zijn enorm hoog. Actiehulphond is opgezet om onze zoon met autisme een officieel erkende hulphond te kunnen geven. Dit is voor hem en ons erg belangrijk, omdat het zijn zelfstandigheid zal vergroten. Maar 19.500,- euro voor de aanschaf en opleiding van een hulphond hebben wij niet. Daarom vragen wij jouw hulp.

Donatie

Jouw donatie is van harte welkom. Hoe klein ook. Wij zijn erg blij met je hulp en vergeet vooral niet anderen op deze actie te wijzen. Dat kan door deze pagina te delen binnen en buiten je netwerk.

Wanneer er meer geld wordt opgehaald dan het streefbedrag, dan wordt dit gedoneerd aan BultersMekke een opleidingscentrum voor blindengeleidehonden, signaalhonden en diverse therapiehonden.

Alvast bedankt voor jouw steun!

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 19.500,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.