Actie geslaagd! Water voor Mkuru | Geld inzamelen
 
 

Actie geslaagd! Water voor Mkuru

De waterpomp van Mkuru masai tribe ligt droog. Helpt u ze aan een waterpomp?

De masai is een nomadisch volk in Oost-Afrika. Door de opkomst van landbouw en het ontwikkelen van nationale parken in de vochtigere delen van Tanzania is het leefgebied van deze Tanzaniaanse stam noodgedwongen gereduceerd tot extreem drog e gebieden. Mkuru ligt in de regenschaduw ligt van de vulkaan Meru, die vlakbij Kilimanjaro ligt.


De Nederlandse dr. Vanessa Wijngaarden heeft meerdere jaren bij deze stam doorgebracht voor haar onderzoek. De stam heeft contact opgenomen met dr. Wijngaarden nu de waterpomp van het dorp het begeven heeft. De stam beschikt niet over elektra of vervoer. Momenteel lopen de dorpelingen de hele dag heen en weer naar de dichtsbijzijnde waterput 5 kilometer verderop om de minimale hoeveelheden aan water te halen. Ook de kleinste kinderen, die normaliter naar de basisschool in het dorp gaan, lopen nu met jerrycans van 10 tot 20 liter op hun hoofd. Er is sprake van grote ondervoeding, omdatde dagelijkse kost bestaat uit gedroogde mais en bonen, en er is ook geen water om te koken. De overlevingskans voor het vee en voor de zwakkere dorpelingen krimpt per dag nu ze zijn onthouden van de meest elementaire dingen. Ook wordt het water halen met de dag moeilijker, omdat de put op 5km afstand van een andere etnische groep is, waarmee de relatie gespannen is omdat zij ook niet veel hebben.
Er is 3600 euro nodig om de stam van een nieuwe waterpomp te voorzien. Helpt u ons dit bedrag zo snel mogelijk bijeen te krijgen, zodat er in ieder geval geen mensen sterven?


Doneer en deel alstublieft! De kleine Emanuel Paolo en zijn mede-dorpelingen staan te springen om uw hulp!

Vanessa Wijngaarden
05-09-2018

De pomp is geplaatst. Met dank aan allen voor de donaties!

Er zijn een aantal giften verzonden en ontvangen zoals sommigen van jullie al gemerkt hebben. Dit waren kleurrijke doeken met handgeborduurde letters uit kralen. Omdat ik niet precies weet hoe ik fotos kan toevoegen in de update zijn de fotos in de actie toegevoegd. Er zijn echter veel meer fotos en videos beschikbaar met onder andere een dankwoord en de rituele inzegening van de pomp. Heb je interesse om deze in te zien, stuur dan een mailtje naar [email protected] zodat ik je de uitgebreide update kan sturen!

De loterij is gewonnen door Shivan. De foto’s hiervan en wat update fotos staan zo direct ook op Instagram op: https://www.instagram.com/melodylizotte

 


 

Laat een reactie achter

61 donaties
€ 3.605,00
Doel: € 3.600,00
100%