Aangepast proefhuisje Puylagorge

Aangepast proefhuisje Puylagorge | Geld inzamelen
 
 

Sommige kinderen met een beperking dromen alleen maar van vakantie omdat dat niet kan. Met uw donatie maakt u van die droom voor hen werkelijkheid!

15 jaar geleden startten Tim en Jeanine dit bijzondere en unieke initiatief en verzorgen sindsdien geheel onbaatzuchtig elke zomer voor tientallen gezinnen een onvergetelijke vakantie. Hun recept is dat ze niet de nadruk leggen op de beperking maar op de mogelijkheden. Ze doen dat door met een uitgebreid animatie en verzorgingsprogramma voor alle kinderen (ook die zonder beperking) aan te bieden, waardoor het hele gezin vakantie heeft. 

De sfeer is gemoedelijk, laagdrempelig en vooral normaal. Dit is natuurlijk bijzonder arbeidsintensief en alleen volhoudbaar door de ontuitputtelijke inzet van vrijwilligers die elk jaar weer gevonden moeten worden. Een unieke plek in Europa, iets vergelijkbaars is er niet. Veel gezinnen komen jaarlijks terug en er is veel meer vraag dan aanbod.

Na 15 jaar willen Tim en Jeanine daarom een nieuwe stap zetten om de safaritenten aan te vullen met integraal toegankelijke huisjes. Daarmee wordt vakantie vieren jaarrond toegankelijk voor iedereen; immers safaritenten zijn seizoens afhankelijk en niet geschikt voor alle beperkingen.

Tim en Jeanine kunnen elk steuntje in de rug gebruiken om dit tot een succes te maken. We hopen daarom in de zomer een proefwoning te hebben staan, waarmee de stichting vrienden van Domaine La Puylagorge een voorbeeld hebben om middelen in te zamelen om meer vakantiehuisjes te kunnen realiseren.

Een aangepast vakantiehuisje zou kansen creeren om dit ook in bijvoorbeeld de koudere en nattere herfst, kerst of voorjaarsvakanties mogelijk te maken. De vastere, permanentere structuur van een vakantiehuisje biedt bovendien de kans aan die gezinnen met een kind met een een meervoudige handicap. Voor hen is het immers ingewikkeld de juiste aanpassingen te voorzien in een safaritent en is een vakantiehuisje een betere of zelfs de enig mogelijke oplossing. 

Stichting Vrienden van Domaine de Puylagorge zorgt er samen met Tim en Jeanine voor dat vakantiegasten van Domaine de Puylagorge een handicap nooit als een beperking ervaren.

Dit is de website: https://camping-parc-de-la-brenne.eu/nl/kamperen-met-hulp/puylagorgeEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

13 donaties
€ 650,00
Doel: € 75.000,00
0%