Aan de slag in Zimbabwe | Geld inzamelen
 
 

Aan de slag in Zimbabwe

Medisch en lokaal vrijwilligerwerk in Zululand, Zuid Afrika

25 November vertrek ik naar Afrika om deel te nemen aan 3 verschillende vrijwilligersprojecten.


Een van deze projecten brengt mij naar een opvangtehuis bij Victoria Falls, Zimbabwe. Dit opvangtehuis, Rose of Charity Orphanage, is in 2007 opgericht door een lokale vrouw Sima, die zich wilde inzetten voor de kinderen uit haar regio. Deze kinderen waren min of meer aan hun lot overgelaten, vooral tijdens de roerige tijden die Zimbabwe heeft gekend. De mama’s van het opvangtehuis hebben als doel om de kinderen te beschermen, voor ze te zorgen en ze op te laten groeien als volwaardige mensen. Alle kinderen zijn welkom, ongeacht achtergrond, sociale status of afkomst. De meeste kinderen die hier verblijven hebben al een enorm zwaar leven achter de rug. Sommige hebben geen ouders meer, voor anderen is het helaas niet mogelijk om bij hun ouders of familie te verblijven, sommige zijn misbruikt of mishandeld. Ook kinderen die nu al besmet zijn met het HIV/Aids virus zijn welkom en krijgen de juiste medicatie en – heel belangrijk – onderwijs.


Ik zal o.a. helpen bij de Kids-club, hier organiseer ik samen met andere vrijwilligers verschillende activiteiten voor de kinderen. De focus bij Kids Club ligt op het plannen en uitvoeren van leerzame activiteiten voor de kinderen. Maaaaar, natuurlijk wordt er ook gewoon gespeeld. De Kids-club probeert van elke dag een leuke dag te maken voor deze kinderen.                                                                  Daarnaast zal ik ook helpen bij de Chinotimba Pre-school waar kinderen van 2 tot 5 hulp zullen krijgen bij het leren van getallen, het alfabet en kleuren en figuren. Daarnaast hebben de moestuinen heel veel aandacht nodig, net als de ouderen in de old people's homes. Vergeet niet de kinderen die hulp nodig hebben bij het leren spreken en lezen in het Engels.


Het geld dat ik opbreng met onder andere deze actie zal ik schenken aan de mama’s van het Rose of Charity Orphanage. Hiermee kunnen ze het tehuis opknappen, de kinderen eten geven, speelgoed kopen EN, misschien het belangrijkste, medicijnen kopen voor de met HIV besmette kinderen. Dit geld is ook bestemd voor de Kids-club. Dit maakt namelijk deel uit van opvangtehuis.


Ik vraag u om een (kleine) donatie om het Rose of Charity Orphanage en de Kids-club in stand te houden en hiermee de kinderen van dit tehuis een beter leven te kunnen bieden.


Dankuwel.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.