SWPN Stichting Zorgeloos Kind

SWPN Stichting Zorgeloos Kind | Geld inzamelen
 
 
Ons doel is ernstig zieke kinderen met het gezin de ziekte even te laten vergeten

Stichting Zorgeloos Kind heeft als doelstelling het helpen van gezinnen waarvan een kind is getroffen door een ernstige of langdurige ziekte. Het motorrace team SWPN vervult daarin een belangrijke rol door bijvoorbeeld tijdens de races gezinnen te ontvangen en deze gezinnen een prachtige verzorgde VIP-dag te bezorgen.

Racen is prachtig, maar racen is nog veel leuker als we aangemoedigd worden door de ‘zieke’ kinderen. Kinderen met wie het altijd goed gaat en die nooit klagen. Kinderen die meer operaties hebben ondergaan dan wij races hebben gereden en kinderen die dag in, dag uit een enorme strijd moeten leveren om überhaupt te overleven. Kinderen waar wij als ‘volwassen mensen’ in 12,5 jaar heel veel van hebben geleerd en waarvan we heel veel energie krijgen. Kinderen die Topsport moeten bedrijven in hun race tegen een verschrikkelijke ziekte.

Wat zijn we bevoorrecht om met deze kinderen op vakantie te gaan, naar motorraces, naar voetbalwedstrijden, naar schaatswedstrijden en nog veel meer. Wat zijn wij bevoorrecht om ‘samen met onze trouwe sponsors’ operaties en behandelingen te kunnen betalen voor ouders die geen uitweg meer zien. Wat zijn wij bevoorrecht om gezinnen te helpen die door de ziekte van hun kind ernstig in de financiële problemen zijn gekomen. Wat zijn wij bevoorrecht om gezinnen te helpen zodat ze hun kind kunnen bezoeken die lange tijd in het ziekenhuis moet verblijven. Ja wat zijn wij bevoorrecht om gezond te zijn en dit te mogen doen.

Evenementen

In 2004 begonnen met de naam: Racen tegen Kanker en sinds 4 jaar actief als Stichting Zorgeloos Kind. Na veel vragen vanuit de ziekenhuizen waarom alleen maar kinderen met kanker onze doelgroep was, hebben we dit gewijzigd en om zo afscheid te nemen van deze naam met het ‘beladen’ woord. Nu zijn we er om gezinnen te helpen waarvan een kind ernstig of langdurig ziek is, en ook in 2016 staan er uiteraard weer veel evenementen op de agenda:

  • De gezinnen komen weer bij de verschillende races van het raceteam waar ze als VIP te gast zijn tijdens de weekenden
  • We gaan we naar een 4x4 rally evenement
  • We gaan weer naar een Eredivisie voetbalwedstrijd
  • En uiteraard gaan we weer op vakantie naar de Efteling met veel zieke gezinnen

Ook behandelen we de individuele aanvragen, en proberen we zoveel mogelijk gezinnen te helpen. Uiteraard zijn we daarvoor sterk afhankelijk van sponsoren en giften. Ook de crisis was voor ons een lastige periode, maar gelukkig hebben we dit goed doorstaan en we hopen nu ‘bij de aantrekkende economie’ dat de bedrijven weer meer kunnen doen, om zo nog meer activiteiten te organiseren of om nog meer gezinnen te kunnen helpen.

Overleden

Zoals al eerder vermeld zijn er in deze 12,5 jaar ook veel kinderen overleden. Bij de meeste van begrafenissen zijn we aanwezig geweest en de wonden die dit verlies slaat bij de gezinnen is enorm en niet te bevatten. Veel van deze ouders spreken we nog en dan praten ze nog over de races, vakanties en andere activiteiten. Herinneringen die niemand ze meer afpakken, en die bij ons op het netvlies zijn gebrand. Geen race van ons wordt gereden zonder de namen van deze kanjers op de motoren en trots zijn wij dat we ze hebben mogen kennen. Als Danny op het podium staat, staan hun er toch allemaal bij, want zijn hun eigenlijk niet de echte helden?

12,5 jaar dank aan de vele trouwe sponsoren en op naar de volgende 12,5 jaar, met als grote doel dat alle zieke kinderen hun race tegen de ziekte gaan winnen.

http://www.stichtingzorgelooskind.nlEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
29 donaties
€ 1.187,00

Deze actie is gesloten.