A'damse Reddingsbrigade heeft nieuwe kleding nodig

A'damse Reddingsbrigade heeft nieuwe kleding nodig | Geld inzamelen
 
 
Lifeguards van de Amsterdamse Reddingsbrigade hebben nieuwe kleding nodig!

De Amsterdamse Reddingsbrigade (ARB) is met 104 jaar de op 1 na oudste Reddingsbrigade van Nederland en wordt gedreven door een groep van ongeveer 25 enthousiaste vrijwilligers en 150 leden. Zij streven het doel van de ARB na welke het voorkomen van de verdrinkingsdood in de meest ruime zin van het woord is.  

Om deze doelstelling te bereiken zet de ARB zijn professionele kennis en expertise in. Zo worden er zwemlessen aangeboden voor alle kinderen, ook aan diegene met een “weef” foutje zoals ADHD, PDDnos etcetera. Wij zijn namelijk van mening dat ieder kind, ongeacht afkomst, nationaliteit of beperking, de mogelijkheid moet hebben tot het behalen van een zwemdiploma, ook al duurt het soms wat langer.

 De ARB wordt zo'n 40 keer per jaar ingezet bij grootschalige evenementen om de veiligheid op het water te waarborgen. Zo zijn wij ingezet voor o.a. de Sloepenrace, de GayPride, Rondje IJburg en de Koningsvaart tijdens de kroning van prins Willem Alexander, en nog vele andere evenementen. In 2015 waren wij wederom onder andere samen met de politie en de brandweer dé veiligheidspartner tijdens de 9de editie van Sail Amsterdam.

 U zult begrijpen dat hiermee aanzienlijke kosten zijn gemoeid. Gelukkig heeft de ARB enkele inkomsten uit de evenementen en de zwemlessen maar deze zijn helaas niet toereikend. Daarom zijn wij continue op zoek naar partners en sponsoren die ons ondersteunen in onze (ongesubsidieerde) werkzaamheden, sterker nog, al onze leden betalen geld om dit werk te mogen doen!

Onze lifeguards lopen inmiddels in zwaar verouderde kleding van zo'n 10 jaar oud en moet vervangen gaan worden! Daar is een behoorlijk bedrag voor nodig. Wij zijn helaas niet daadkrachtig genoeg om dit te betalen.

 

Wij hopen dat u ons wilt helpen en vriend wil worden van de Amsterdamse Reddingsbrigade!!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

3 donaties
€ 60,00

Deze actie is gesloten.