' Het gewone buitenleven '

' Het gewone buitenleven ' | Geld inzamelen
 
 
Van een ongewoon samenleven naar een gewoon nieuw buitenleven

Het gewone buiten leven

Van een ongewoon samenleven naar een gewoon nieuw buitenleven

Boog 9a is een woongroep waar 6 jongvolwassen jongens wonen met een ernstig verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag.
Jaren geleden, toen deze woning gebouwd werd, is er voor gekozen om een ‘hufterproof’ tuin aan te leggen. Hiermee werd er vooral focus gelegd op probleem gedrag. En laat dit nou nét zijn wat we juist niet meer willen en waarvoor we keihard aan het werk zijn om deze omslag te maken naar het ‘gewone leven’.
De huidige tuin heeft geen groen, geen sfeer en is volledig betegeld. Dit sluit niet meer aan bij de behoefte van onze jongens. 

Wij als begeleiding hebben de droom voor deze jongemannen om een mooie, nieuwe sfeervolle tuin aan te leggen waar iedereen, kijkend naar behoefte, zinvolle activiteiten kan ondernemen of te kunnen ontspannen.
Voor de één betekent dit een plek om hout te hakken, voor de ander een plek om een vuurtje te stoken. 
En een gezamenlijke, droge warme plek om te genieten van het buitenleven. Een plek waar we samen kunnen eten in de zomer, en een plek waar we warme choco kunnen drinken in de winter bij een houtkachel in een fijn tuinhuis.

In deze corona-tijd is het meer nodig dan ooit. We zijn gebonden aan de woning en er is voorlopig geen uitzicht op dagbesteding. Hiermee willen wij een plek creëren waar we een zinvolle dagbesteding kunnen aanbieden.

De afgelopen jaren heeft deze groep waanzinnig hard gewerkt om de jongens het ‘gewone leven’ te laten ervaren. Er zijn stappen gemaakt, we zijn onderuit gegaan en weer opgestaan. 
Om de tuin passend te maken bij de nieuwe begeleidingsstijl en de wensen van de cliënt is er 15.000 euro nodig. 
Helaas is er momenteel geen budget om dit te kunnen bekostigen.

Met deze doneeractie hoop ik onze droom voor onze jongens te kunnen verwezenlijken en een zinvolle dagbesteding te kunnen realiseren.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

920 donaties
€ 15.210,00
Doel: € 15.000,00
101%

Deze actie is gesloten.