2 chronisch zieke ouders, please help | Geld inzamelen
 
 

2 chronisch zieke ouders, please help

Op zoek naar wat rust binnen het gezin d.m.v. huishoudelijk hulp en hulp bij de kinderen

Lieve mensen,

Mijn naam is Amber Verpoort en ik ben 15 jaar, ik heb nog 2 broertjes Jesse (9 jaar) en Jaimie (6 jaar)

Sinds het jaar 2009 is er een grote verandering in ons gezin geweest, mijn moeder Jessica is in dat jaar aan haar scoliose (vergroeiing in de ruggengraat) geopereerd, het was een rolstoel of een operatie, dus ze koos voor een operatie, echter de operatie is gelukt, maar na een jaar revalideren heeft mijn moeder 24 uur per dag pijn, en is volledig afgekeurd. Sindsdien is alle druk bij mijn vader komen te liggen.

Dat was toen al zwaar, zeker omdat een van mijn broertjes ADHD heeft, en hij dus veel aandacht vraagt en nodig heeft, ikzelf ben toen in een soort van moederrol gerold. Dit gebeurd al snel als je ziet dat je moeder constant pijn heeft, mijn vader heeft tot 2012 met vallen en opstaan zijn best gedaan om het gezin in stand te houden. Maar toen in December 2012 kreeg hij een bedrijfsongeluk, buiten zijn eigen schuld om. En hierdoor heeft hij blijvende zenuwpijn in zijn rug eraan overgehouden, en door die pijn is hij erg beperkt, ook door de hoeveelheid medicatie die hij moet slikken (mijn moeder zegt wel eens ''papa slikt zoveel medicijnen zei de dokter, daar krijgen ze een paard plat mee.'' Mijn vader valt soms 3x per dag in slaap door de pijn en medicatie. Ik weet dat mijn vader al bijna 5 jaar bezig is met een rechtzaak om compensatie te vragen voor het verlies van inkomen. Maar tot op heden weigerd de verkeraar ook nog maar 1 cent te betalen. 

Mijn wereld stortte in, 2 zieke ouders, allebei 100% afgekeurd (ging ook niet zonder slag of stoot) en sindsdien neem ik eigenlijk de vader en moederrol over, om mijn ouders te ontlasten. Ik schrijf dit ook omdat ik weet dat mijn ouders er alles aan hebben gedaan om hulp te krijgen zoals; ondersteuning vanuit de WMO maar hiervan zijn de eigen bijdrages uitermate hoog dat zij deze hulp niet kunnen betalen / krijgen omdat ik ze welleens hoor praten dat ze net 20 euro boven de grens voor tegemoetkomingen zitten. Ik weet ook dat ze veel kosten moeten maken voor ziekenhuisbezoeken, medicijnen en kosten voor zorgverzekeraar omdat ze altijd hun eigen risico kwijt zijn. 

Ik kan nog zoveel meer vertellen, want mijn ouders kunnen de simpelste kleine dingen niet meer, zoals mijn broertje van 6 leren fietsen, ze kunnen niet rennen, ze kunnen niet stoeien met ons etc. etc. 

Mijn ouders krijgen geen enkele hulp, denkende aan huishoudelijke hulp, hulp in de tuin, hulp in het vermaken van mijn 2 broertjes als mijn ouders niet meer kunnen. 

Want extra geld is er niet.

Wat ik heel graag zou willen (omdat mijn ouders al vanaf 2009 knokken) is ze een jaar lang hopelijk met uw donatie, huishoudelijk hulp aan te kunnen bieden, of eens een tuinman in kunnen schakelen, of dus iemand voor mijn broertjes, en nog zoveel andere dingen.

Want geen enkele dag is hier hetzelfde.

Ik wil U alvast heel erg veel bedanken als U ook maar iets doneert om mijn ouders leven een stukje makkelijker te maken, want alle kleine beetjes helpen, want beter worden ze nooit meer. 

 

Update:

Ik heb iemand het 1 en ander laten door berekenen ook i.o.m. de gemeente & CAK en bij een totaalbedrag van Eur 8250,-- zijn alle kosten voor huishoudelijk hulp (voor 1 jaar) , een tuinman voor 2x per jaar en een aantal malen per maand buitenschoolse opvang voor mijn broertjes (volledig gedekt voor 1 jaar met belofte dat deze bedragen niet meer zullen worden zodat mijn ouders niet voor onverwachte kosten komen te staan), Als dit bedrag gehaald wordt dan kunnen mijn ouders eens rusten/of eens aan hunzelf denken. Vandaar dat ik er nu een bedrag in heb gezet. Want dit is echt het laatste wat ik voor ze kan betekenen, ik heb al een krantenwijk genomen deze zomervakantie, zodat ik mijn jongste broertje zwemles cadeau kan geven. Mijn ouders hebben dit bericht vanochtend van mij gelezen, en waren heel erg ontroerd dat ik dit voor hun doe, maar vonden het ook lastig omdat het net bedelen lijkt, maar het geld wat er opgehaald wordt, gaat daadwerkelijk naar deze uitgaven toe.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

3 donaties
€ 25,00
Doel: € 8.250,00
0%

Deze actie is gesloten.